De verloskundigen

Het vaste team van Vida bestaat uit drie enthousiaste, ervaren verloskundigen en een of, indien nodig, meer waarneemsters. Doordat we afwisselend de spreekuren en diensten verzorgen, zul je ons allemaal leren kennen voor je gaat bevallen. 


 •  

  Dorien Sangster

  Ik vind het nog keer op keer bijzonder als een kindje gezond en wel ter wereld komt


  “Ik ben in 2002 afgestudeerd als verloskundige en meteen bij Vida begonnen. Toen ik in 2007 zelf moeder werd, van de tweeling Abel en Thomas en in 2011 van zoon Silas, ging er een wereld voor me open. Sindsdien heeft mijn werk een andere dimensie gekregen: ik weet nu hoe de vrouwen die ik begeleid dit kunnen ervaren.

  Het leukste aan dit werk vind ik het persoonlijke contact met de toekomstige ouders. Ik vind het een geweldige uitdaging om al die mensen, met hun eigen wensen en behoeften, op een persoonlijke, passende manier te begeleiden. En ik vind het ook nog keer op keer bijzonder als een kindje gezond en wel ter wereld komt.” 


 •  

  Nadine Clemen

  Ik vind het een voorrecht dat ik ouders voor het eerst het hartje van hun kind kan laten zien


  “Als moeder van dochter Isabel (2007) weet ik zelf hoe bijzonder een zwangerschap en bevalling zijn. Ik vind het dan ook fijn om zwangere vrouwen en hun partners in die bijzondere periode te begeleiden en de geboorte van hun kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat doe ik sinds 2002 als verloskundige bij Vida. Ik geniet elke dag van mijn werk. Het is de perfecte mix van doen en communiceren, van zelfstandig werken en intensief contact met de vrouwen die ik begeleid. Ik geniet ook van de band die ik opbouw met de vrouwen en hun partners. Sinds ik de basisopleiding echografie heb afgerond, verzorg ik veel vitaliteits- en termijnecho’s in de praktijk. Het moment waarop ouders het hartje van hun kindje voor het eerst zien kloppen, is een intens moment. Ik vind het een voorrecht dat ik dat mogelijk kan maken.” 


 •  

  Corlinde Nap

  Het vak verloskunde heeft mijn hart gestolen


  Mijn naam is Corlinde Nap-de Bruin. Ik ben in 1986 geboren in Zeist. Ik heb gestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam.

  Het vak verloskunde heeft mijn hart gestolen, omdat je mee mag lopen en zorg mag leveren in een belangrijke periode van een mensenleven. De geboorte van een kindje is een niet te beschrijven wonder. Mijn streven is dat de zwangere en haar partner de zorg krijgen die bij hen past, zodat ze met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

  In augustus 2014 en in juli 2016 ben ik moeder geworden van 2 dochters. Zelf moeder worden heeft een extra dimensie aan mijn werk als verloskundige gegeven.

  Vanaf november 2014 ben ik werkzaam als waarneemster voor de verloskundigenpraktijk Vida. Vanaf 1-1-2016 ben ik in vaste dienst. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!


 •  

  Anemoon Oostveen (waarneemster)


  Voor vakanties, ziektes en vrije dagen neemt verloskundige Anemoon af en toe waar in de praktijk.


 •  

  Nathalie Boogers

  Ik vind het extra leuk dat ik nu weer bij Vida mag
  waarnemen, omdat ik hiervoor ook bij Vida werkte.


  Ik ben Nathalie Boogers, 46 jaar en moeder van drie kinderen. Ik kom voor de
  zomerperiode waarnemen bij Vida, na twee jaar in het buitenland te hebben
  gewoond en gewerkt. Ik vind het extra leuk dat ik nu weer bij Vida mag
  waarnemen, omdat ik hiervoor ook bij Vida werkte. Wellicht kennen sommigen
  van jullie mij dus al van een vorige zwangerschap. Tot ziens in de warme
  zomermaanden!

Studenten in de praktijk

Regelmatig begeleiden we bij Vida studenten van de Verloskundigeopleiding Amsterdam. Ze lopen mee tijdens de spreekuren, de bevallingen en de bezoeken in de kraamperiode.

De studenten zullen nooit handelingen uitvoeren waarvoor ze nog niet zijn opgeleid en zullen altijd jouw toestemming vragen om je te onderzoeken. Als je bezwaar hebt tegen de aanwezigheid van een student-verloskundige, dan mag je dit altijd kenbaar maken. We zullen hier alle begrip voor hebben.
Vanaf 4 januari zal 4e jaars student Ashley een aantal weken met ons meelopen. We hopen op een leerzame periode voor haar!

Samenwerkende ziekenhuizen

Als je in het ziekenhuis wilt of moet bevallen, zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen jouw bevalling begeleiden in onderstaande ziekenhuizen: • Geboortehuis Utrecht

  (onderdeel van het Diakonessenhuis)
  Bosboomstraat 1
  3582 KE Utrecht
  4e etage
  info@geboortehuisutrecht.nl
  geboortehuisutrecht.nl 
   

  Als je liever niet thuis wilt bevallen, maar ook niet in een klinische ziekenhuisomgeving, is het Geboortehuis, onderdeel van het Diakonessenhuis, een goed alternatief. De kamers in het Geboortehuis zijn warm en huiselijk ingericht (eventueel met bad) en je kunt er bevallen onder onze begeleiding, met medische hulp binnen handbereik als dat nodig is.

  Tijdens de maandelijkse voorlichtingsavonden wordt een duidelijk beeld gegeven van hoe je kunt bevallen in het Geboortehuis. Kijk op de website voor meer informatie over deze voorlichtingsavonden.  • Diakonessenhuis Utrecht

  Bosboomstraat 1
  3582 KE Utrecht
  4e etage
  kraamsuite@diakhuis.nl
  kraamsuites.nl
   

  In het Diakonessenhuis kun je bevallen in de kraamsuites als je een medische indicatie of een plaatsindicatie hebt. Meer informatie daarover vind je op de website of krijg je tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten.

  Aanmelden voorlichtingsbijeenkomsten: 088-2506182 (secretariaat) of via kraamsuite@diakhuis.nl • WKZ Utrecht

  WKZ Utrecht (onderdeel van het UMC)
  Lundlaan 6
  3584 EA Utrecht
  2e etage
     
   

  Als je graag poliklinisch in het WKZ wilt bevallen, gaan wij met je mee om daar de bevalling te begeleiden. De verloskamers hebben een eigen badkamer met douche. Een bad is aanwezig in de badkamer op de verlosafdeling.  • Alnatal (St. Antoniusziekenhuis) Nieuwegein

  Alnatal (onderdeel van Antoniusziekenhuis)
  Koekoekslaan 1
  3543 AZ Nieuwegein
  1e etage
   

  Ook als je in het Antonius ziekenhuis wilt bevallen, gaan wij met je mee om je bevalling te begeleiden. De verloskamers hebben een badkamer met douche, een bad is aanwezig in de badkamer op de afdeling. Ook hier mag je gebruik van maken.Staat het ziekenhuis van je keuze er niet bij? Bespreek dit dan met ons. In sommige gevallen zijn we bereid om uit te wijken naar een ander ziekenhuis.